Велика акција контроле брзине

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у периоду од 25. априла до 1. маја 2024. године, спровешће акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине, стоји у Саопштењу Полицијске управе Ниш достављеном нашој редакцији.

Како наводе из ПУ Ниш, Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције тзв. пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

У склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 1. маја, у времену од 00.00 до 24.00 часа, биће спроведена акција „Speed Marathon“, током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције и подизању безбедности саобраћаја тако што ће предложити деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину. Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу. Предлоге је потребно слати на мејл адресу Управе саобраћајне полиције usp@mup.gov.rs најкасније до среде, 24. априла, стоји на крају Саопштења.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − six =