Aлексинчани у врху ранг-листе Светске федерације

Након завршетка континенталних купова и првенстава, Светска џиу-џицу федерација управо је објавила најновију ранг-листу.

Када се ради о борбама у конкуренцији сениора, у самом врху су двојица Алексинчана, браћа Никола и Филип Трајковић, чланови овдашњег Џудо и џиу-џицу клуба НиФ и репрезентацијеСрбије. Обојица су, иначе, стипендисти Министарства спорта где су категорисани као врхунски спортисти међународног, односно заслужног ранга.

Никола је први на ранг-листи у конкуренцији – 85 кг. Двоструки је првак света и Европе, шампион Светских игара и добитник највишег друштвено-спортског признања – Мајске награде.

Његов млађи брат, Филип, заузима трећу позицију у конкуренцији – 94 кг. Освајач је трећих места и бронзаних медаља на Европском и Светском првенству, док се на Светским комбат играма пласирао на четврту позицију.

На ранг-листи Светске џиу-џицу федерације, у топ 30, у борбама U-18- 63 кг пласирала се Данијела Јоић. Девето место на недавном Европском првенству у конкуренцији млађих категорија, пето место на прошлогодишњем Европском шампионату и трећа места и бронзане медаље на Балканском првенству утицали су на то да на овој престижној листи наша млада суграђанка заузме 24. позицију.

У клубу с нестрпљењем очекују и званичну ранг-листу за млађе категорије до 16 година. На тој листи би, како истичу, требало да се нађу имена тројицеперспективних такмичара из подмлатка НиФ-а који су освајачи медаља на Европском купу у Белгији и Балканском првенству у Подгорици, а то су Алекса Спасић, Александар Ристић и Давид Милојевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − nine =