Вечерас на ПИП-у: Зрењаници са глумцима из познатих ТВ серија

На репертоару десетог Фестивала првоизведених представа (ПИП), који се ових дана одржава у алексиначком Дому културе, вечерас, као трећа такмичарска представа је „Дечко из последње клупе” у извођењу Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина. Текст за ову представу савременог шпанског писца Хуана Мајорге на сцену је поставила Тијана Васић.

Овај савремени шпански аутор познат је као сценариста филмова, а у свом стваралаштву фокусиран је на питања морала и разноврсне манипулације која доноси савремени урбани живот. Комад који ће се вечерас од 20 часова извести на алексиначкој сцени, бави се одговорношћу и етиком појединца, нарастајућим феноменом губитка приватности и задирањем у туђи живот. У представи играју Данијел Ковачевић, Сања Радишић, Никола Мијатовић, Дејан Карлечик, Милан Колак и Наташа Илин. Нека од ових глумачких имена широј публици су позната из ТВ серија као што су „Клан”, „Јужни ветар”, „Сенке над Балканом” и друге.

Пре представе, у оквиру пратећег програма, у Арт галерији ЦКУ Алексинац, биће одржана промоција књиге „Бубна опна” у којој су 12 радијских и једна телевизијска драма ауторке Гроздане Олујић. Издавач ове књиге је Српска књижевна задруга из Београда, а о овој публикацији говориће приређивач др Миливоје Млађеновић.

Цена улазнице за вечерашњу представу износи 300 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =