Вечерас на ПИП-у: О животу и флекама које остају за нама

Алексиначка публика четврте такмичарске вечери имаће ретку прилику да на овдашњој сцени погледа ансамбл Краљевачког позоришта који ће одиграти комад „Флеке” настао по тексту Тијане Грумић, а у режији Југа Ђорђевића.

Представа је поема о четири нежна створа који сањају. Неки сањају своју љубав па их смрт пробуди, а неки Касандру, познати лик из једне латиноамеричке серије, бежећи од живота. Има и оних који сањају море до кога успеју да дођу, али успут остају без свих најмилијих. Као да нам комад поручује да је живот један циркус, односно да је он тужан и смешан, уз нешто флека које остају за нама. Као што то бива у стварном животу ту су и многи снови који на неки начин одлазе са нама.

У центру радње овог комада је девојчица коју игра Александра Аризановић, вечито весела са непомућеном потребом да осмехом поправи све туге и несреће које су захватиле њену породицу. Она покушава да испуни бабина очекивања, пошто јој је мајка умрла на порођају, да буде најбоља. А њена највећа жеља је да види море и да пре тога научи да плива. Од породице очекује да јој помогну у остваривању тих њених снова.

Публику која вечерас буде у Великој сали Дома културе у Алексинцу од 20 часова очекује врло занимљива радња комада и добра глумачка екипа коју осим горе наведене Александре Аризановић чине и Горица Динуловић, Зоран Церовина и гостујућа глумица Драгана Варагић, пореклом из Краљева.

Вечерас у оквиру пратећег програма од 19 часова у Арт галерији ЦКУ биће организована промоција књига и издања Стеријиног позорја. О најновијим издањима часописа „Сцена” и „Годишњак позоришта Србије”, као и о неколико књига говориће др Мирослав Радоњић и Горан Ибрајтер.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 11 =