„Вече старих мајстора” будућих „мајстора соло певања”

У камерној сали у новим просторијама Музичке школе јуче је одржан концерт „Вече старих мајстора” ученика Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” из Алексинца. Учешће у овом концерту узеле су ученице другог и трећег разреда одсека соло певање у класи професорке Милице З. Красић, које су уз клавирску подршку још једне професорке, Јоване Алексић, извеле познате нумере италијанских и других барокних композитора.

− Ја сам веома задовољна и поносна на ове девојке, оне су младе и талентоване и тек ћемо да радимо, ово је само један степеник у нашем раду. Биће свакако и бољих тренутака, али ово је данас било дивно – открила је за наш портал Милица З. Красић.

Смер „соло певања” у овдашњој музичкој школи годишње упише између 5 и 7 ученика у зависности од попуњености класе, али тај број генерално не буде велики.

− Има ту и тамо исписивања, али углавном иду до краја. Нови план и програм траје четири године, ја тренутно имам трећи разред, следеће године ће то бити четврти и мислим да ће и та генерација и генерација након ње успешно завршити своје школовање – поручује наша саговорница.

У наредном периоду очекује нас и Завршни концерт Основне музичке школе, свечаност на којој ће поред музицирања бити награђивани њени ученици. Оно што ову школску годину у овој образовној установи чини посебном јесте велики број освојених награда и признања на разним такмичењима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =