sednica

Veće saglasno sa novom sistematizacijom

Članovi opštinske vlade su na jutrošnjem zasedanju usvojili pravilnike o uređenju i sistematizaciji nekoliko javnih ustanova, koji su usklađeni sa maksimalnim brojem zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave i novim odlukama donetim na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Aleksinac. Po novoj sistematizaciji, Gradsko pozorište „Teatar 91“ i Zavičajni muzej imaće po jednog radnika više, dok je broj zaposlenih na neodređeno vreme u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“ i Javnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ povećan za po dva mesta.

Većnici su danas usvojili i Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta Centra za kulturu i umetnost, Predškolske ustanove „Lane“ i Opštinske organizacije za turizam i sport. U ovim ustanovama nije došlo do povećanja broja radnih mesta, već se samo radi o terminološkom usklađivanju dokumenata. Prema rečima predsedavajućeg Čedomira Rakića, sve sistematizacije prošle su kontrolu službe, tako da su odluke donete u skladu sa zakonskim odredbama.

Sednica Opštinskog veća sazvana je po hitnom postupku, nakon što su juče odbornici Skupštine opštine Aleksinac usvojili izmene i dopune Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave. Ovo je bila jedina tačka jučerašnje sednice koja je trajala oko četiri sata, uz burnu diskusiju i osporavanje od strane opozicije. Prema rečima načelnika Opštinske uprave Dejana Miloševića, nova sistematizacija je urađena kako bi se direktorima određenih ustanova obezbedilo radno mesto nakon isteka mandata. On je to potvrdio i na današnjoj sednici Veća, istakavši da je sve u skladu sa zakonom i da svaki direktor mora imati radno mesto u svojoj matičnoj firmi, te da ne zna zbog čega su toliko napadani od strane opozicije.

Članovi opštinske vlade danas su usvojili i izmenu i dopunu Pravilnika o korišćenju službenih mobilnih telefona, a glavna izmena u ovom dokumentu  je promena operatera. Korišćenje službenog mobilnog telefona limitirano je mesečnim iznosom, za direktore i važne funkcionere do 500 dinara, a za narodnog poslanika do 2.000 dinara.

Na kraju današnje sednice većnici su dali i saglasnost na novi cenovnik usluga Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“, a jedina izmena je uvođenje boravišne takse u iznosu od 60 dinara. Cene ostalih usluga nisu menjane.

*Foto: Arhiva Radio Aleksinac

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + ten =