Veće

Веће: Јавно-приватним партнерством до сигурнијег превоза

Општинско веће општине Алексинац је усвојило Закључак о покретању поступка реализације јавно-приватног партнерства за обављање градског и приградског превоза путника на територији општине. Веће је именовало и Стручни тим за спровођење поступка који чине запослени у локалној самоуправи различитих струка, на челу са председником општине Ненадом Станковићем. Стручни тим припремиће концесиони акт, а коначну одлуку доноси Скупштина општине.

Општинска влада сагласила се са изменама и допунама Правилника о систематизацији радних места у Предшколској установи „Лане” којима се повећава број васпитача са 59 на 63, као и медицинских сестара – васпитача са 12 на 14 извршиоца. До ових промена је дошло како би се задовољиле кадровске потребе условљене отварањем две нове групе, једне јаслене у граду и друге целодневне мешовите у Тешици. Запослени у „Ланету” имаће право и на једнократну новчану помоћ у нето износу од пет хиљада динара. Веће ја дало сагласност установи да исплати ову помоћ поштујући Закључак Владе Републике Србије да се због унапређивања услова рада и побољшања материјалног положаја запослених у предшколским установа из локалног буџета исплате ова новчана давања.

Већници су прихватили и измену Програма коришћења средства која ће бити преусмерена Савету за унапређење безбедности саобраћаја на територији општине Алексинац. Од предвиђених седам милиона динара највише ће се издвојити за изградњу безбедоносних зона поред школа, око три милиона и 150 хиљада динара, као и пола милиона за израду пројекта за уређење школских зона. За набавку дечјих ауто-седишта опредељено је 600 хиљада, а за обележавајуће прслуке 420 хиљада динара.

Veće

Веће је подржало и одлуку Комисије о додели 28 дечјих седишта родитељима који су учествовали на раније расписаном јавном позиву, као и уступању једног седишта Центру за социјални рад.

Пред члановима општинске владе нашле су се и две тачке о којима коначну реч даје општински парламент. Изменама Одлуке о месним заједницама предвиђа се да у насељима која имају до сто становника савет месне заједнице броји три члана. Веће је подржало и Одлуку о приступању изради оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда у општини Алексинац за следећу годину. Да би она постала валидна потребно је да добије и зелено светло Скупштине општине.
Ова седница је једна од ретких на којој се није одлучивало о захтевима за вансудско поравнање ради надокнаде штете због уједа паса луталица.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =