Veće: Formirana komisija za izbor načelnika, nova preraspodela za sport

Opštinski većnici su na današnjoj sednici jednoglasno usvojili predlog o formiranju komisije za sprovođenje javnog konkursa, koja bi u narednom periodu trebalo da obavi sve zakonske procedure oko izbora načelnika Opštinske uprave opštine Aleksinac, s obzirom da aktuelnom načelniku uskoro ističe mandat. Članovi komisije su Danijela Milosavljević, mlađi saradnik na poslovima upravljanja ljudskim resursima, Daliborka Bilić, samostalni savetnik u Opštinskom pravobranilaštvu i Dragana Jovanović, načelnik odeljenja za finansije.

Opštinsko veće Aleksinac
U nastavku zasedanja, opštinska vlada prihvatila je Rešenje o izmeni i dopuni rešenja o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Aleksinac. Ovim rešenjem uređuje se preraspodela sredstava, preciznije OFK Napretku oduzima se 400 hiljada dinara zbog prelaska u niži rang takmičenja, dok se FK Rudar Alposu, koji je prešao u viši rang, dodaje 500 hiljada. FK Vukašinovac prijavio se za drugi deo sezone, pa se njemu odobravaju sredstva u visini od 100 hiljada, a 200 hiljada dodaju se FK Slogi iz Kormana zbog višeg ranga takmičenja. Greška prilikom prethodne preraspodele sredstava ispravljena je ovim rešenjem i FK Mladi radnik iz Aleksinačkog Bujmira dobiće 80 hiljada dinara. Rukometnom klubu „Aleksinac” zbog loših rezultata u takmičenjima oduzeto je 50 hiljada, a istoimenom odbojkaškom klubu, zbog dobrih rezultata, dodat je isti iznos.

Opštinska vlada dala je saglasnost i na preliminarni predlog o raspodeli budžetskih sredstava za sport u 2018. godini. I sledeće godine iz opštinske kase biće izdvojena ista visina sredstava kao i u ovoj, preko 23 miliona dinara. U većini slučajeva korisnici će dobiti isti iznos sredstava kao i u 2017. godini, a do smanjenja i povećanja doći će kod klubova koji su promenili rang takmičenja. O predlogu dodele sredstava sportskim organizacijama u 2018. godini razgovaraće se i u novembru, kada će biti doneta konačna odluka koja će zavisiti i od izgleda budžeta za narednu godinu.

Kao i na prethodnom, ni na jutrošnjem dnevnom redu Opštinskog veća nije bilo nijedne tačke posvećene vansudskom poravnanju sa građanima koje su ujeli psi lutalice, što je ranije bio čest slučaj.

Један коментар

  1. Tako i treba ,svaka cast predsednice samo sto to treba isto primeniti i na Kulturno umetnicka drustva onom ko radi i daje rezultate znaci donosi nagrade i zahvalnice sa putovanja i medjunarodne smotre treba dodati a onom ko je dobio sredstva a ne ide nigde ne posecuje festivale ne donosi nagrade treba oduzeti .

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 4 =