Gramer

Gramer proširuje proizvodnju, zainteresovano još investitora

Proširenje proizvodnje kompanije Gramer u Aleksincu za nas je dobra vest, jer zapošljavanje još 450 ljudi, koliko je planirano, za opštinu ove veličine nije malo, rekao je za Alpress predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković. Predsednik Stanković prisustvovao je nedavnom sastanku u Nišu na kome su direktor Gramera Pjerluiđi Gijone i ministar privrede Goran Knežević potpisali ugovor o subvencionisanju ove investicije za koju će Vlada Republike Srbije izdvojiti tri i po miliona evra, a kako Stanković objašnjava najavljeno je otvaranje nove proizvodne linije u hali kojom Gramer raspolaže.

Nenad Stanković Aleksinac
–    Gospodin Gijone i ministar Knežević zahvalili su se lokalnoj samoupravi u Aleksincu na korektnoj saradnji sa privrednim subjektima na teritoriji opštine, a posebno sa kompanijom Gramer. Ovom prilikom da otklonimo i jednu netačnu informaciju koju su neki mediji preneli. S obzirom da je tog dana bilo reči i o gradnji fabrike Leoni sa novim radnim mestima za Niš, neki mediji su pogrešno shvatili da se ovih novih 450 radnih mesta odnosi na grad Niš – objasnio je Stanković

Stanković je rekao da su za investiranje u opštini Aleksinac zainteresovane još neke kompanije, ali nije želeo da otkriva dokle se stiglo sa pregovorima, jer te podatke, kako kaže, mogle bi da iskoriste druge opštine koje imaju ambicije da dovedu takve investitore.

–    Najbolje je da te kontakte koje imamo sa nekim kompanijama, koje se interesuju da dođu u Aleksinac, zadržimo do trenutka kada i pravno-formalno ti pregovori budu završeni. Uglavnom se razgovori odnose na to kakve uslove mi možemo da obezbedimo tom investitoru, odnosno koju površinu zemlje imamo na raspolaganju, šta imamo od infrastrukture, kakve su pristupne saobraćajnice tom prostoru… To su teme koje njih uglavnom interesuju i naravno struktura nezaposlenih lica u Aleksincu, odnosno o kakvoj obrazovnoj i starosnoj strukturi se radi – objašnjava Stanković.

Stanković je dodao da Aleksinac ima još slobodnog zemljišta i uređenih zona da ponudi investitorima, kao i prostor nekadašnjih privrednih subjekata koji je danas uglavnom napušten i ruiniran. Kako je objasnio to se, pre svega, odnosi na zemljište nekadašnjeg otpada u Aleksincu, crepane „Morava“, kao i na nekoliko objekata PIK-a. Što se grinfild investicija tiče na raspolaganju je negde oko četiri hektara u zoni pored auto-puta, a kako kaže Stanković ono i jeste predmet interesovanja nekih investitora.

Predsednik je istakao da su u toku pregovori sa turskim investitorima iz oblasti proizvodnje i obrade tekstila, ali da ima i zainteresovanih iz zemalja Zapadne Evrope.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =