GKUD Aleksinac

Вече Билећанаца у Алексинцу

Градско позориште „Театар 91” у сарадњи са Градским културно-уметничким друштвом „Алексинац” данас дочекује госте из Републике Српске, тачније ансамбл Градског КУД-а „Владимир Гаћиновић” из Билеће.

‒ То су иначе пријатељи позоришта који су имали прилику да виде нашу позоришну представу прошле године. Били смо гости у Билећи, тако да је сада прилика да ми угостимо њих и да им покажемо нашу општину. Ово је сарадња која траје више година, а након овог гостовања наш ГКУД путоваће у Билећу до краја ове године. Наравно, у току летњег програма и ‘Театар 91’ узвратиће посету и извешће своју представу у нади да ће се ова сарадња наставити и даље ‒ истакла је Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театар 91”.

GKUD Aleksinac Целовечерњи концерт гостију и алексиначких фолклораша заказан је за сутра (субота, 4. мај) од 20 часова и ово је прилика да љубитељи народне игре дођу у велику салу Дома културе и погледају шта је фолклор из Билеће припремио за њих.

Иако је алексиначко позориште прошле године први пут гостовало у Билећи, представници општине Алексинац присутни су дуги низ година у овом херцеговачком месту. У овом пријатељском граду често гостују алексиначка удружења, ликовни уметници и ансамбли музичке школе.

Фото: Фејсбук страница ГКУД-а Алексинац 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 15 =