Важно за грађане: Више начина да пријавите квар на јавној расвети

Према информацијама из Јавно комуналног предузећa „Комуналне услугеˮ, њихове екипе увелико раде на отклањању пријављених кварова на јавној расвети. Пре два дана потписан је уговор између Општине Алексинац и овог јавног предузећа о повереним пословима који је дефинисао међусобне обавезе.

Пошто један период нико није одржавао јавну расвету грађани новонасталу ситуацију користе како би пријавили кварове у њиховим улицама. Појединци су се обраћали комуналном предузећу, што је грешка.

Како смо већ објавили, а на основу информације добијене од Николе Стевановића, задуженог у алексиначкој локалној самоуправи за издавање налога за поправку, грађани могу да изврше пријаву кварова преко својих председника месних заједница. Исто то могу да ураде и ако дођу, на портирницу на самом улазу у зграду Општине. Узеће Пријаву за потребне интервенције на одржавању уличне расвете на којој ће да упишу основне податке. Образац је направљен тако да  само треба да упишу место интервенције, насеље, ближе да одреде локацију и да дају податке ко је подносилац пријаве, у случају да на лицу места треба с њима да се контактира, ради лакшег лоцирања места квара.

Директор ЈКП „Комуналне услугеˮ Далибор Марковић, нас је обавестио да је Општина Алексинац за пријаву квара на уличној расвети определила телефен 060 4182247 на коме се могу, од 7 до 15 часова, пријавити кварови на јавној расвети, а најпожељније је послати СМС поруку на овај број. На званичном сајту општине Алексинац објављен је и формулар за пријем кварова који се може преузети или електронски попунити и послати на мејл rasveta@aleksinac.org.

Очито да се општинска администрација потрудила да пријављивање и поправка јавне расвете буде олакшана и ефикасна, а на грађанима је да то коректно и одговорно користе, без евентуалних злоупотреба.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =