Почела поправка уличне расвете и грађани могу да пријаве квар

Проблем замене светиљки на уличној расвети би ускоро требао да буде решен. Наиме, послове на одржавању уличне расвете у граду и селима преузело је Јавно комунално предузеће „Комуналне услугеˮ. У општинским просторијама данас је потписан Уговор о повереним пословима.

Како смо обавештени од директора овог колектива Далибора Марковића, завршена је набавка неопходних светиљки које ће се уграђивати уместо прегорелих. У те сврхе наручено је три хиљаде комада лед сијалица.

Никола Стевановић, задужен у алексиначкој локалној самоуправи за координацију са „Комуналним услугама” већ је доставио налог за интервенцију који се односи на град Алексинац. На том списку су, поред осталог, и улица Душана Тривунца, где од раскрснице са улицом Момчила Поповића до улице Мајора Тепића не ради цела линија, као и провера расвете на мосту преко Јужне Мораве и на Житковачком путу. Да не ради расвета на поменутом простору су позивом нашој редакцији указали и читаоци нашег сајта.

− Тренутно се у Алексинцу на линијама које су у прекиду раде контрола и поправка тих линија. Чим се из Алексинца буде изашло, претпостављамо већ крајем ове недеље, кренуће се по примљеним захтевима по насељеним местима на територији општине Алексинац. Како будемо даље примали захтеве тако ће да се даје налог јавном комуналном предузећу за интервенције − каже Стевановић.

Грађани који примете да у њиховом крају улична расвета не функционише како би требало или не ради нека од светиљки, настали проблем могу да пријаве помоћу формулара кога преузимају на портирници Општине Алексинац. Исти попуњавају и предају, и тако тај захтев улази у процедуру за издавње налога ради извођења радова на отклањању квара. Наш саговорник је прецизније објаснио како да грађани најлакше и најбрже пријаве кварове на уличној расвети.

− Грађани територије општине Алексинац, насељених места како ван града, тако и у граду, могу да изврше пријаву преко својих председника месних заједница. Исто то могу да ураде и ако дођу, на портирницу на самом улазу у зграду Општине. Узеће Пријаву за потребне интервенције на одржавању уличне расвете на којој ће да упишу основне податке. Образац је направљен тако да  само треба да упишу место интервенције, насеље, ближе да одреде локацију и да дају податке ко је подносилац пријаве, у случају да на лицу места треба с њима да се контактира, ради лакшег лоцирања места квара – подобније објашњава Стевановић.

Он је упутио и позив да наши суграђани који су раније пријавили кварове, обнове ту пријаву како би се поступило по њој и тако избегне евентуална могућност, због протека времена, да поправка не буде обављена.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =