Важно: Почиње асфалтирање, отежано одвијање саобраћаја

Путници који у наредна два дана путују у правцу Гредетина и осталих села у том делу наше општине очекује отежано одвијање саобраћаја због постављање првог слоја асфалта на деоници пута од Доње до Горње Пешчанице.

Како је најављено, данас од 11 часова почиње асфалтирање поменуте деонице и према очекивању, радови ће трајати до 16 часова. Исти поступак нас очекује и сутра. За сада немамо информацију да ли ће повремено бити пропуштана возила. Алтернативног пута фактички нема, за ову деоницу општинског пута Трњане – Јаковље. Постоји један правац преко Горњег Адровца, али је од овог села па до Крушја скоро пољски пут, односно он је више пута насипан шљунком, али је доста ископан, нешто због киша, што због тешких трактора који се ту крећу.

Што се тиче јавног саобраћаја, он ће се одвијати тако што ће, како нам је казано из „Ниш-експреса”, пребацити један аутобус у Горњу Пешчаницу који ће саобраћати у тамошњим насељима, а са другим возилом довозиће путнике до Доње Пешчанице и они ће морати нешто више од километар да препешаче, и тако наставе ка крајњем одредишту.

Радове на реконструкцији изводи нишка фирма „Елит коп” која је добила посао на тендеру почетком октобра, након што је инвеститор, Општина Алексинац, раскинула уговор са претходним извођачем „Бетон – стилом” из Александровца због кашњења. Како нам је незванично казано, чине се напори да се искористи ових неколико дана без падавина, како би се поставио први слој асфалта, а завршни биће нанет на пролеће. Ако се то оствари доћи ће крај мука возачима на овој деоници који већ пети месец пролазе кроз прави лавиринт рупа и неравнина, уз несносну прашину, када је коловоз сув.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − one =