Добра вест за дужнике: Репрограм за комуналне услуге

Добра вест за грађане који нису редовно плаћали надокнаду за изношење смећа стиже из Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге”. Њима ће бити омогућено да дуг са каматом отплате у више рата, од пет до десет, зависно од висине дуговања.

Физичка лица која желе да на тај начин реше своје обавезе и избегну трошкове извршења, потребно је да се јаве у Управу „Комуналних услуга” и закључе уговор о репрограмирању.

– Надзорни одбор ЈКП „Комуналне услуге” је на последњој седници донео одлуку о могућности репрограма свих доспелих потраживања за комуналне услуге на рате за физичка лица. Свим лицима која дугују, пре свега за изношење смећа, дата је могућност да тај свој дуг заједно са приспелом каматом плате на више рата и то у зависности од дуговања, до 10.000 динара се може платити на пет месечних рата, дуг од 10.000 до 20.000 се може платити на максимално 8 месечних рата и дуг од 20.000 до 30.000  се може платити на десет месечних рата – појашњава директор Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” Далибор Марковић.

Први човек овог јавног предузећа каже да корисник, који је заинтересован, закључује са предузећем уговор о измирењу дуга у ратама, којим се предвиђа динамика плаћања тих рата и у обавези је да, поред поштовања тог потписаног уговора измирује и редовне рачуне који му пристижу у међувремену, односно у том периоду док плаћа стари дуг.

– У случају да прекрши обавезе из уговора, уговор се раскида и приписују му се сва потраживања доспела и у међувремену. Идеја је да грађанима који су из неког разлога доспели у дуговања дамо још једну могућност да иста измире у неком периоду од пет до десет месеци како би избегли додатне трошкове, који настају оног момента када ми дуговања предамо извршитељима који онда наплаћују и своје услуге. Оне у овом моменту нису неопходне, ако ми сами можемо да постигнемо споразум и направимо уговор о репрограму дуга на рате – каже Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 2 =