Важно обавештење: Још недељу дана за приговоре око брзе пруге

Агенција за просторно планирање и урбанизам Републике Србије продужила је рок за јавни увид Нацрта измена и допуна Просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора железничке пруге Београд – Ниш који је истицао данас. Ова агенција обавештава заинтересована физичка и правна лица да ће јавни увид овог документа трајати до 16. априла 2024. године.

По новом распореду јавна седница Комисије за јавни увид биће у петак, 26. априла 2024. године са почетком у 11.00 часова, у згради градске управе града Јагодина, сала скупштине града, ул. Краља Петра I бр. 6, Јагодина.

Као што смо већ раније објавили, према нашим информацијама, челници општине Алексинац, су после прошлонедељног излагања пројекта у овдашњем Дому културе,  упутили  захтев за хитан састанак са представницама Инфраструктуре железнице Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Владе Републике Србије, као и са будућим мандатаром Милошем Вучевићем. Незванично смо сазнали да за сада са ових адреса није стигао одговор.  Према неким најавама, ако позвани представници не желе да дођу у град на Моравици, Алексинчани ће отићи у Београд.

Иначе на поменутом алексиначком састанку, у петак, био је велики број питања огорчених грађана, као и уводна реч незадовољног председника општине, пројектант који је  објаснио да на њихове примедбе он није права адреса и на крају потписана је петиција којом се тражи састанак са представницима ресорног министарства.

Ови догађаји као да су пробудили до тада мало „успаване” грађане и покренули ваљда процес који подразумева тражење прихватљивијих решења за све и већу одговорност и озбиљан приступ учесника у реализацији овако важног инфраструктурног пројекта као што је изградња брзе пруге Београд – Ниш.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =