Важно и хитно: Пољопривредници и грађани да пријаве штету

Временске непогоде које су у протеклом периоду погодиле и подручје општине Алексинац, нанеле су штету на инфраструктури, али и пољопривредним усевима. Алексиначка локална самоуправа је формирала више комисија које евиндентирају и процењују штету. Њихов рад је у току и обилазе терен.

Међутим, пошто је неопходно евидентирати и послати извештај надлежним републичким службама до четвртка, 29. јуна, Општина Алексинац је упутила позив пољопривредницима и осталим становницима који су претрпели штете на усевима и стамбеним објектима, а да није она пописана,  да исту што хитније пријаве сутра и прекосутра, у уторак и среду.

То могу да учине на следећи начин: за штете настале на усевима, пољопривредници треба да понесу личну карту како би уписали име и презиме власника и број телефона. Обавезно је да понесу и број породичног газдинства, број угрожене парцеле, површну и биљну културу која се на тој парцели налази. Пријављивање се врши у шалтер сали број 13, где ће дежурати стручна лица и помагати у пријави штете.

Грађани који су имали штету од поплава на објектима, могу исту да пријаве у канцеларији број 25, а контакт особа је Драган Петровић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =