Представници Министарства пољопривреде обишли плављену Турију

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић и Ивана Поповић, државни секретар у Минисарству пољопривреде, шумарства и водопривреде данас су обишли нека од поплављених подручја на територији наше општине.

Након боравка у атару Лоћике и тог дела туријског краја, државна секретарка Поповић је казала да је видела уништене путеве, али и мост на коме је бедем пред рушењем.

– Ја се надам да ћемо успети максимално, колико је могуће, да помогнемо. Ми као представници министарства излазимо на терен. Прикупљамо релевантне податке и извештаје а након тога ће тим испред Владе Републике Србије заједно са председником Александром Вучићем да изађе са мерама помоћи према нашим грађанима – казала је наша саговорница.

Она је још и објаснила да је овде испред Министасрства пољопривреде, шумарства и водоприпвреде, а у име министарке Јелене Танасковић и министра Синише Малог, да на терену види каква је ситуација и да ће заједно са представницима локалне самоуправе изнети финални извештај штете коју је нанела скорашња поплава.

– Ја сам у претходних недељу и по-две стално на терену и мене душа боли када видим колико је наших поплављених поља, колико је тих вредних руку наших пољопривредника и тога што су они на својим пољима учинили уништено и изузетно ми је жао због тога. Могу да видим да је и општина Алексинац такође претрпела велику штету када је инфраструктура у питању и драго ми је што су они већ у контакту са представницима Министарства надлежним за тај део посла и негде ћемо удруженим снагама да делујемо и помогнемо – завршила је за наш медиј изјаву ова државна службеница.

Председник Радичевић је казао да је село Лоћика једно од насеља које је у претходних двадесетак дана претрпело штете услед обилних падавина и бујичних водотокова.

– Наше комисије су изашле на терен, пописивали су штету, накнадно ће се вратити да сва она пољопривредна газдинства која нисмо пописали до сада, да их попишу, извештаје да проследимо ка Министарству и Влади Републике Србије, а све у циљу да бисмо што пре вратили стање на неко нормално стање пре поплава, и да бисмо пробали да санирамо штету – истакао је први човек алексиначке локалне самоуправе.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 2 =