Вакцинишу се само вакцинисани

Скроман је број грађана општине Алексинац који су били заинтересовани у летњим месецима за вакцинацију против вируса ковид. Углвном су то биле особе које су већ примиле неку дозу ове заштите.

Тако се у јулу само 11 лица одлучило да прими „Фајзеровуˮ вакцину, а ни један кинеску „Синофармˮ. И код друге дозе за кинеску није било заинтересованих, а вакцину америчког произвођача примило је пет грађана и грађанки. У овогодишњем седмом месецу као трећа доза дато је 15 „фајзераˮ и један „синофармˮ. Када је у питању четврта доза и ту је доминантна „фајзероваˮ вакцина и њу је примило 249, а „синофармовуˮ 53 особе.

Што се тиче августа, када су у питању прва, друга и трећа доза ситуација се није променила, више је дато вакцине „Фајзерˮ укупно 39, а „Синофармˮ 12. Као четврту дозу 161 наш суграђанин је примио вакцину кинеског произвођача, а 149 америчког.

Тако је током претходна два месеца, у јулу и августу, на вакциналном пункту у Алексинцу дато укупно 695 вакцина против ковида свих произвођача. Највише је оних који су примили четврту дозу њих 612, а само 83 особе су заштићене са неком од прве три дозе.

За разлику од ранијег периода у ова два месеца више је дато вакцина америчког произвођача „Фајзерˮ 468 доза, у односу на кинески „Синофармˮ за кога се одлучило 227 особа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 15 =