Након Културног лета нема одмора

Како се завршавао август месец, тако је и спуштена завеса на овогодишње Културно лето. Након 21 одржаног догађаја утисци организатора овог програма, тачније чланова Градског позоришта „Театар 91”, као домаћина су задовољавајући.

Иначе, ово лето је било мађународно Културно лето, јер су током програма пред алексиначком публиком наступили и гости из иностранства. Град на Моравици је ове године угостио пријатеље из Норвешке, Грчке, Хрватске, а и са Косова и Метохије.

Програм је био мешовит, мада је приметно да је више било различитих садржаја за децу. Наравно, није изостао ни програм за одрасле, што нам је и потврдила директор Градског позоришта „Театар 91” Милена Рашић.

− Ове године смо се више усредсредили на програм за децу, на позоришне представе за децу. Било је и интересантних музичких програма. Имали смо и једну нашу пријатељицу, новог сарадника из Београда, у питању је Јасмина Трумбеташ која је извела један одличан оперски концерт, а наступио је и Милош Радовић, најбољи солтуста РТС телевизије. Тако да се надам да су наши грађани задовољни избором овог Културног лета − додала је директорка Рашић.

У овој установи културе после Културног лета не стају са радом. У току је припрема за упис полазника у школицу глуме која две године није била активна због епидемијске ситуације.

− Надамо да ово године нећемо да имамо проблем што се тиче ковида, да неће да нас спречи да наставимо са радом са нашим најмлађим полазницима и будућим глумцима − каже директорка.

А поред школе глуме, ансамбл „Театар 91” имам заказана гостовања, тако да за њих нема одмора.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + twenty =