Малишани из „Ланета” закорачили у свет књига

Дечије одељење Библиотеке „Вук Караџић” у Алексинцу данас је посетила најстарија васпитна група из Предшколске установе „Лане”. Овом посетом започета је сарадња Библиотеке и ПУ „Лане” кроз пројекат „Од корице до корице, пуне су нам полице”.

Тим поводом деца су у пратњи својих васпитачица посетила библиотеку и дечије одељење, где их је сачекала дежурна библиотекарка која их је упознала са библиотеком и књигама на дечијем одељењу, као и начином рада ове установе.

− Наша библиотека је овој предшколској групи поклонила књиге за децу како би обогатили своју малу библиотеку у вртићу. Деца су данас показала велико интересовање за књиге и библиотеку, тако да су имали пуно питања на која им је библиотекарка давала одговоре – каже Александра Милошевић, руководилац Завичајног одељења библиотеке.

Пројекат „Од корице до корице, пуне су нам полице” још увек је у почетној фази и има за циљ упознавање малишана са радом библиотеке и дечијег одељења и подстицање деце да крену са читањем књига, па ће тако ову установу у будуће поново посетити ова група деце, али и остале васпитне групе Предшколске установе „Лане”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 5 =