vakcina

Вакцинални пунктови следеће недеље и у селима

Вакцине против грипа пристигле су у Алексинац крајем прошлог месеца и последње три недеље вакцинисање се спроводи у просторијама вакциналног пункта Дома здравља у Дому културе у Алексинцу сваког радног дана и суботом од 8 до 15 сати, осим недеље.

Током наредне седмице, па до краја месеца, придржавајући се старе праксе, екипе Дома здравља Алексинац у сарадњи са Општином Алексинац спровешће вакцинацију против сезонског грипа и ковида на терену, односно у сеоским амбулантама и Месним заједницама.

У понедељак, 24. октобра, екипа Дома здравља биће од 8 сати и 30 минута до 13 сати у амбуланти Гредетин и ово ће бити прилика да се вакцинишу против грипа и короне мештани Гредетина, Лознаца, Крушја, Каменице, Јаковља и Радевца.

Сутрадан, 25. октобра, у истом термину вакцинални пункт биће постављен у Корманској абуланти за заинтересоване грађане Кормана, Витковца, Срезовца, Горњег и Доњег Љубеша, Трњана, Горње и Доње Пешчанице.

У среду вакцине против грипа даваће се на неколико пунктова , у различитим терминима, у туријском делу наше општине. Заинтересовани мештани Вукање и Породина моћи ће да се вакцинишу од 8:15 до 9:30 у амбуланти Вукања, а од 9:30 до 10:30 пункт ће бити у амбуланти Кулина за мештане овог места и оне из Честе, Шурића и Чукуровца. Од 11 до 13 сати планирана је вакцинација у амбуланти Тешица за мештане Тешице, Лоћике, Копривнице, Дашнице, Врћеновице, Стублине и Беље, а од 12 до 13 сати у месној заједници Грејач могу се јавити мештани овог села, затим Великог и Малог Дреновца и Банковца.

За четвртак је планирана вакцинација у Дражевцу од 8:15 до 10 сати где могу да се јаве и мештани Белог Брега,  а у Катуну од 10 до 12 сати биће вакцине и за становнике села Станци, Пруговац, Липовац, Алексиначки Бујмир, Глоговица и Добрујевац.

Мештани Делиграда, Јасења, Вукашиновца и Рутевца могу да се вакцинишу 28. октобра од 8:15 до 12 сати у рутевачкој амбуланти, док ће од 11:15 до 13:30 екипа бити у амбуланти Алексиначки рудник за становнике овог насеља, Бобовишта и Ћићине.

У суботу пункт ће бити постављен у житковачкој амбуланти од 8:15 до 12 сати за мештане села Житковац, Моравац, Нозрина, Лужане, Доњи и Горњи Адровац, Доње и Горње Сухотно, док ће у Горњем крупцу амбуланта бити отворена у недељу у истом термину за све заинтересоване мештане села Рсовац, Преконози, Горњи и Доњи Крупац, Црна Бара.

Акција се завршава у понедељак 31. октобра, када ће  пункт бити постављен у Мозгову, у тамошњој амбуланти, од 8:15 до 12 сати и ово ће бити прилика да се против сезонскг грипа вакцинишу мештани Мозгова, Суботинца, Бовна, Брадарца, Краљева и Вакупа.

Из Дома здравља позивају сва заинтересована лица да се вакцинишу, те тако овом превентивном мером предупреде појаву сезонског грипа и његове могуће компликације, а потребно је да понесу медицинску документацију која документује хроничну болест, личну карту и здравствену књижицу.

Дом здравља Алексинац тренутно располаже са дозама четворовалентне вакцине VAXIGRIP TETRA француског произвођача SANOFI PASTEUR и она је пре свега намењена хроничним болесницима, особама старијим од 65 година, лицима запосленим у јавним службама, особама са високим ризиком од пратећих компликација, такође, здравственим радницима и радницима социјалне заштите.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 15 =