Сестре одлучиле победника

На окружном такмичењу у стоном тенису, одржаном јуче у Стонотениском дому у Нишу, екипа Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” из Алексинца освојила је прво место у категорији омладинки и пласирала се на републичко такмичење које ће бити одржано средином децембра у Пожаревцу.

У тиму који остварио овај изузетан успех биле су сестре Јована и Јана Адамовић и Тијана Радовановић, као и њихов професор Милан Томић. У интересантној и неизвесној завршници ова екипа је у крајњем скору славила са 2:1. Тијана је изгубила први меч, Јована је изједначила, да би на крају дубл сестара Адамовић славио са 2:0 у сетовима и одлучујуће допринео победи и пласману на републичко финале.

У екипом пласману тим Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” (Ђорђе Стојадиновић, Ђорђе Димитријевић, Никола Стојановић) пласирао се на друго место. Друга места у појединачном пласману у конкуренцији омладинаца и омладинки  припала су и Наталији Радисављевић, ученица Алексиначке гимназије и Ђорђу Стојадиновићу, ученику Техничке школе.

Екипе алексинчаке осмолетке „Љупче Николић” освојиле су друга места у категоријама пионира и пионирки. У тиму пионирки биле су Дара Лукић и Анастасија Војиновић, док су екипу пионира чинили Војин Стевановић, Коста Михајловић и Милија Живковић. У појединачном пласману друга места  изборили су Дара Лукић и Војин Стевановић.

Конкуренција је, иначе,  била изузетно јака; противници алексиначких екипа  били су победници јучерашњег надметања на нивоу Града Ниша.

Одлазак такмичара на окружно такмичење организовао је Савез за школски спорт општине Алексинац.

Фотографије: Душан Милетић, Новица Лукић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − one =