Оживела још два сеоска домаћинства

Још два уговор о куповини сеоске куће са окућницом за територију општине Алексинац уз подршку Министарства за бригу о селу потписана су средином ове седмице.

Овим уговорима млади ванбрачни партнери Стевановић Ђорђе и Стојановић Невена остварили су право за куповину куће у Доњем Адровцу, као и млада пољопривредница Јелена Милојевић за куповину куће у Витковцу.

Уговор је у име општине Алексинац са ресорним министарством потписала је Маријана Радивојевић, заменица председника општине.

Прошле године, преко конкурса овог министарства 8 породица је добило своје домове у алексиначким селима, док се у овој години у свој нови дом већ уселио један брачни пар.

Програмом Министарства за бригу о селу предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година старости за куповину куће са окућницом. Куће могу да се налазе на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским средиштима и приградским насељима.

Циљ овог Програма је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.

Заинтересовани брачни парови за живот на селу и набавку некретнина уз помоћ државних пара могу и даље да конкуришу, зато што је конкурс Министарства за бригу о селу отворен до 1. новембра, односно до расподеле предвиђених средстава.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =