Uz pesmu, priču i lepo druženje izabrani “Naj baka” i “Naj deka”

Nizom starogradskih pesama članovi hora Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ ulepšali su dan bakama i dekama koji žive u Domu za stare u Aleksincu. Elizabeta Stojanović je nastavnica solfeđa i teorije muzike u ovoj školi, a zadužena je i za rad hora.

– Učenici vole da učestvuju na ovakvim manifestacijama. Hoće da pokažu ono što su naučili u muzičkoj školi, a i nama je čast što učestvujemo i sarađujemo sa svima – kaže nastavnica solfeđa za naš radio.

Akcija „Za sunčanu jesen života“ veoma je značajna za sve naše korisnike, naglašava psiholog Dragoslav Ranđelović.

– Za ljude koji su u određenom životnom dobu, za koje mnogi smatraju da je zalazak života, poslednja luka ili ultima porta kako bi rekli Italijani, svaki događaj je vrlo značajan. Sve što svakodnevicu malo protrese, malo promrda, šta god da se desi u njihovoj okolini, svaki takav događaj je značajan, a naročito stvari u kojima se neki ljudski kvaliteti promovišu, kada se ljudima pruža prilika da se bar malo raduju, da se vrate u svoju prošlost, koja je bila vedra, i u vreme kada su bili mladi i jaki. Sem onoga što je obavezno, a to su nega, borba protiv njihovih bolesti, za kvalitetniji smeštaj i bolju ishranu, u domu vodimo računa i o onome što se zove njihovo slobodno vreme – dodaje Ranđelović.

Snežana Ružić ispred Crvenog krsta kaže da se ova akcija organizuje već desetak godina, sa osnovnim ciljem da se bake i deke druže sa decom iz našeg grada, da se mališani upoznaju sa uslovima života u domovima starih, ali i da bakama i dekama poklone poneku priču i igru.

Lente „Naj baka“ i „Naj deka“ ove godine poneli su Jelica Miletić iz kruševačkog sela Ribara i Dragoljub Stojanović, profesor srpskog jezika i književnosti iz sela Bežište kod Bele Palanke.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =