Nastavak sednice SO: Bez povećanja plata političarima

U nastavku sedme sednice Skupštine opštine Aleksinac, sinoć su imenovani novi čelni ljudi javnih ustanova Centra za kulturu i umetnost i Opštinske organizacije za turizam i sport. Funkciju vršioca dužnosti direktora u aleksinačkoj ustanovi kulture obavljaće profesorka književnosti Maja Radoman Cvetićanin, a istu funkciju u OTIS-u osnivač, opštinski parlament, poverio je diplomiranom turizmologu Aleksandri Milovanović.

Nakon popodnevne pauze, predlagač je povukao predlog izmene odluke o koeficijentima za obračun isplata plata izabranih i postavljenih lica, koji se odnosio na povećanja primanja za pojedine funkcije do njihovog maksimuma. Opozicija je smatrala da bi takvo povećanje bilo nezakonito, pa je opštinska vlast odustala od predloga uz obrazloženje da će zatražiti pravno tumačenje od nadležnih republičkih organa. Opštinski parlament je usvojio izmenu Odluke o naknadi troškova odbornicima i drugim licima u organima SO Aleksinac kojom se odbornička dnevnica po sednici povećava sa dve na tri hiljade dinara.

Lokalni parlament usvojio je i odluku o promeni namene poljoprivrednog u građevinsko zemljište u takozvanoj „radnoj zoni“, u katastarskim opštinama Žitkovac, Prćilovica i Moravac, gde je kod pojedinih parcela, koje se vode pod poljoprivrednim kulturama, došlo do promene njihove namene. Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na određeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu, kada je došlo do zamrzavanja zapošljavanja u javnom sektoru, u Opštinskoj upravi biće 152, a u Centru za kulturu 20 zaposlenih. Skupština je imenovala članove upravnih odbora u nekoliko ustanova. Izabran je i novi Upravni odbor Doma zdravlja u Aleksincu na čijem čelu će biti specijalista pedijatar doktor Zoran Aleksić iz Loćike.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 − 1 =