Уз државне субвенције лакше до посла

Национална служба за запошљавање и ове године је расписала укупно 12 јавних позива/конкурса, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима бити укључено 20.165 незапослених лица, од којих 2.285 особа са инвалидитетом.

Као и на минулим конкурсима тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу вишка запослених.

Већина јавних позива/конкурса биће отворена до 30. новембра ове године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 31. марта, а рок за подношење захтева потенцијалних извођача јавних радова истиче 15. марта.
Укупна сума за ове намене износи нешто више од шест и по милијарди динара.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Националне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем.

Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, неопходна подршка, подношење захтева према актуелним јавним позивима биће доступне на сајту www.nsz.gov.rs.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 3 =