Detaljna regulacija Žitkovca

Још два дана за примедбе

Још два дана траје јавни увид за два документа на које грађани могу да дају сугестије и примедбе. До трећег фебруара ће у Општинској управи, односно у холу, бити изложени нацрти планова, а информације се могу добити у канцеларији број 18 у времену од 8 до 12 часова.

Ради се о Нацрту плана детаљне регулације радне зоне „Житковац” у Житковцу и Нацрту плана детаљне регулације система за наводњавање алексиначког поља.

Заинтересована лица могу, током увида, своје примедбе на планирана решења, у писаном облику, да доставе Одељењу за урбанизам и имовинско правне послове, Одсеку за урбанизам, саобраћај, стамбено комуналну делатност и заштиту животне средине преко писарнице најкасније до 3. фебруара 2022. године.

Што се тиче радне зоне циљ израде Плана је дефинисање детаљне намене земљишта по целинама и зонама, а повод је проширење постојеће и радне зоне Житковац, активирање неизграђеног грађевинског земљишта и уважавање стечених урбанистичких обавеза ради стварања услова за развој малих и средњих предузећа, складишних капацитета, бизнис инкубатора са пратећим, компатибилним садржајима у условима обавезне заштите окружења од негативних утицаја планираних привредних активности.

Циљ и задатак израде Плана детаљне регулације система за наводњавање алексиначког поља је дефинисање трасе система и стварање услова за издавање дозволе за изградњу система са пратећим објектима за наводњавање алексиначког поља.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 2 =