Позив сточарима за субвенције

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради за 2024. годину расписан је у понедељак и трајаће наредних месец дана, до 11. априла.

Захтеви се подносе преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји за грла предата кланици или упућена на територију Аутономне покрајине Косово и Метохија од дана истека рока за подношење захтева по претходном јавном позиву, односно од 13.06.2023. године.

Захтев се подноси посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси један захтев за остваривање права на подстицаје. Висина подстицаја за тов јунади износи 22.000 динара по грлу у тову, за тов јагњади и јаради је 3.000 динара, а за тов свиња је 1.500 динара по грлу у тову.

Право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју и које је у Регистру пољопривредних газдинстава извршило обнову регистрације за текућу годину.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =