Успомене из школских дана се не заборављају

Одржавањем конференције на тему „Одавде је све почело”, својеврсне увертире, почело је обележавање дана школе „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику, а уједно и јубилеја, 80 година од оснивања ове образовне установе која је током свог рада мењала имена.

 

Овом приликом о својим ђачким данима окупљеним ученицима говорили су успешни људи који су похађали ову школу, а сада су наставници, лекари, свештеници, архитекте. Своје успомене евоцирали су директорка Центра за социјални рад Јасна Николић, свештеник Југослав Ћурчић, отац и син Здравко и Марко Хабе, хирург и професор, професори Душан Тењевић,Саша Тројановић, Јелена Франета, затим новинар Светлана Рајковић, докторка интерниста Ивана Ђорђевић, учитељице Слађа Патрногић и њена имењакиња Тројановић, главни урбаниста у Нишу Лидија Стефановић.

Сви они су се радо сетили својих ђачких дана, учитеља и наставника, и наравно анегдота из тог периода, а на крају поручили садашњим ученицима да се више друже, воле и да улажу у своје образовање.

Након ове конференције прослава дана школе наставља се сутра пригодним програмом који ће бити одржан у алексиначком Дому култире од 16 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 8 =