Opštinsko veće ALeksinac

Uslužni centar odlazi u istoriju

Razmatranjem novog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i pravobranilaštvu opštine Aleksinac, počela je današnja sednica Opštinskog veća. Po novom, broj radnih mesta sa 145 smanjuje se na 143, a broj nameštenika sa 30 na 28. Kako je obrazložio načelnik opštinske uprave Dejan Milošević, razlog smanjenja je odlazak u penziju jednog vozača i jednog dostavljača, pa su se time stekli uslovi za gašenje tih radnih mesta. Veće opštine Aleksinac Po ovom predlogu prihvaćena je i izmenjena sistematizacija radnih mesta. Uslužni centar (nekadašnja pisarnica) više neće postojati u ovom obliku, a radnici su raspoređeni na drugim radnim mestima u sklopu Opštinske uprave. Načelnik je napomenuo da ih do kraja godine očekuje sigurno još jedna izmena sistematizacije, jer još dva radnika idu u penziju.

Pred većnicima su se do kraja današnjeg zasedanja našle još dve tačke i to posvećene Predlogu odluke o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Opštinskoj organizaciji za turizam i sport “OTIS” Aleksinac i Ustanovi za odmor i rekreaciju dece “Lipovac”. Kako je obrazloženo većnicima, kada je menjana sistematizacija ovih ustanova došlo je do promene naziva radnih mesta i potrebno je uskladiti koeficijente. Ove ustanove su specifične, pa su koeficijenti urađeni na osnovu Uredbe o koeficijentima kod ustanova iz oblasti kulture i na osnovu koeficijenata Opštinske uprave.

Nakon rada po dnevnom redu, pod tačkom razno, većnici su se dotakli teme u vezi sa Ulicom 7.juli, a kako su istakli i predsednik opštine i njegov zamenik, Putevi Srbije trebalo bi da rekonstruišu čitavu ovu saobraćajnicu u toku ove godine, nakon čega će biti data opštini u nadležnost.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + twelve =