Ускоро сала какву заслужује Тешица

Дом културе у Тешици је био место многих догађаја које становници овог дела општине памте. Последњих година дошло је до његовог пропадања па је тамошња месна заједница уз помоћ општине почела са реновирањем велике сале. У току су радови, а у следећој фази је израда плафона, електроинсталације и слично. У Месној заједници Тешица се надају да ће ови радови бити изведени у наредна два месеца.

Са завршетком радова, како каже председник Савета месне заједнице Велибор Несторовић, се очекује интензивнија употреба сале за културна дешавања и подсећа да у Тешици постоји и културно-уметничко друштво са 60 чланова.

Велибор Несторовић

− Велика сала која је коришћена за културне манифестације дошла је у ситуацију да је плафон и кров пао. Месна заједница се јавила Скупштини општине Алексинац, председнику општине, да кренемо да решавамо тај проблем. Средства која су употребљена и која ће бити употребљена, то су искључиво средства Месне заједнице. Општина је спроводила тендере и остало све што је по закону било потребно – каже Несторовић, и додаје да су радови у току, али очекује да кроз два месеца сала буде у функцији.

До сада је за реновирање издвојено око пет милиона динара из буџета месне заједнице, али ће завршетак тендера за преостале радове одредити коначну цену.

Извор фотографија: дп инжењер Мирослав Поповић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + eleven =