Ускоро радионице израде филма у Вукашиновцу

Активисти и активисткиње неформалне групе „Омладински круг креативаца” из Вукашиновца расписали су позив за бесплатно учешће на радионицамa видеа, а по пројекту „Увод у Фестивал руралног филма”.

Овај пројекат има за циљ да посредством свог мобилног телефона млади науче како да сниме филм, измонтирају га и представе ширем аудиторијуму.

− Млади ће добити конкретне информације о снимању, кадрирању, монтажи, виртуелној приватности, као и многим другим стварима у вези са мобилним видеом. У оквиру радионица планиран је рад на терену, а након завршених радионица биће организована јавна пројекција филмова насталих током трајања пројекта − појаснила је Светлана Рајковић, активисткиња ове неформалне групе.

Бесплатне радионице намењене су свим младим људима узраста између 15 и 30 година који живе на територији општине Алексинац, биће реализоване у јуну и јулу ове године једном недељно (викендом) у трајању од по два сата у просторијама основне школе у Вукашиновцу, а учесницима  који  нису из овог места, биће надокнађени путни трошкови.

Прва радионица је у недељу, 9. јуна, а пријава се врши попуњавањем онлајн-формулара најкасније до четвртка, 6. јуна.

Додела сертификата о успешно завршеној обуци биће на завршној пројекцији филмова,  док су све додатне информације и појашњења у вези са конкурсом доступна путем имејла: omladinskikrugkreativaca@gmail.com.

Иначе, пројекат се реализује у оквиру пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији” који Београдска отворена школа спроводи у партнерству са организацијама цивилног друштва: Новосадска новинарска школа, ENECA, Ужички центар за права детета, Нова планска пракса, Сигурне стазе, Млади пољопривредници Србије и међународним партнером, фондацијом Фридрих Еберт. Пројекат је подржан од стране Европске уније и биће реализован у периоду од 2023. до 2026. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − six =