Ускоро конкурси за директоре ових јавних предузећа

На дневном реду данашње седнице Општинског већа су се нашли планови и програми рада алексиначких установа у наредној 2022. години. Општинска влада се позитивно изјаснила о програмима рада и финансијским плановима Центра за културу и уметност, Библиотеке „Вук Караџић”, Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац”, Градског позоришта „Театар 91”, Спортско рекреативног центра Алексинац (СРЦА), Предшколске установе „Лане” и Центра за социјални рад општине Алексинац. Ови документи су упућени Скупштини општине на коначно усвајање.

Већници су се изјаснили о финансијском плану Дома здравља за наредну годину, а који се односи на средства добијена из општинског буџета у висини од 7,5 милиона динара. Највише новца биће издвојено за санацију амбуланте у Рутевцу нешто више од 3,5 милиона, затим за одржавање возног парка 960.000 и капитално одржавање Дома здравља 925.000 динара.

Чланови општинске владе подржали су и нацрт одлуке са текстом јавног конкурса о спровођењу избора директора у јавним предузећима „Комуналне услуге” и Предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац. И о овоме ће се општински парламент изјаснити на седници заказаној за 29. децембар.

Општинско веће је разматрало и неколико одлука о поверавању одређених послова алексиначким јавним предузећима „Водовод и канализација”, „Комуналне услуге” и Путевима „Алексинац”. Њима се поверавају јавни послови који су и у опису њихове делатности. Очекује се да ће ове одлуке потврдити одборници на следећој скупштинској седници.

Већници су подржали и Решење о образовању стручног тима за спровођење поступка реализације пројекта јавно-приватног партнерства са или без елемената концесије за обављање комуналне делатности јавног осветљења на територији општине Алексинац. На челу тима наћи ће се Новица Драгићевић, актуелни в.д. директор Путева, а за стручне консултанте именовани су Марко Николић из Крагујевца и Милош Петровић, представник ЕПС-а.

Пред Већем се поново нашао Програм о постављању монтажних објеката односно киоска због измена по зонама. Наиме, из прве у другу зону пребачени су киосци који су поред порте храма Светог Николе.

Одборници су дали сагласност и на закључивање вансудског поравнања са грађанима који су претрпели штету од уједа животиња луталица и то у три случаја. Због напада паса особи из Житковца додељено је обештећење од 33.000, а оштећенима са Алексиначког Рудника и из Алексинца по 23.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =