Додељује се још 30 ауто-седишта

Током последњег заседања Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, чланови овог тела усвојили су предлог Решења о додели ауто седишта за децу у 2021-ој години по закључку Комисије која је заседала непосредно пре ове седнице. По последњем Јавном позиву пристигла су 32 захтева, а комисија је закључила да су исправна 30, колико ће и бити додељено дечијих ауто-седишта. Наравно, ово је након Савета данас потврдило и Општинско веће.

У наставку заседања одбијен је захтев Основне школе „Љупче  Николић” из Алексинца у коме је затражено обезбеђивање паркинг места за запослене, уз образложење да савет није надалежан по овом захтеву , стим да је ова школска установу обавештена да је паркинг простор у улици Косовској у Алексинцу одређен за паркирање без наплате.

На основу захтева месне заједнице Грејач, Савет је обавестио подносиоца захтева да је једна локација у захтеву сагледана кроз Програм редовног одржавања општинских путева, а да ће радна група за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац обићи остале две локације које стоје у захтеву и након тога сачинити извештај.

Када је реч о захтеву Службе за катастар непокретности Алексинац која такође захтева обезбеђење паркинг простора за потребе запослених, исти је прослеђен ЈКП „Комуналне услуге” Алексинац којима је поверена комунална делатност Управљање јавним паркиралиштима, на даљу надлежност и одлучивање.

У вези са захтевом грађана улица Десимира Јовића Чиче, Симе Станића Реље, Јабланичке и Војводе Мишића у Алексинцу, Савет ће поступити слично као у захтеву месне заједнице Грејач. Група за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац ће обићи поменуту локацију и након тога сачинити извештај, а потом ће савет одлучивати по захтеву на некој од наредних седница.

На крају заседања одлучено је да ће Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, а у вези дописа Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије поводом реализације „Пажљивкове смотре”, узети учешће у овом Пројекту. Овом приликом изабрани су и представници Савета који ће бити укључени у реализацију пројекта и то су заменик председника Савета Милош Милошевић и члан Никола Стевановић.

Насловна фотографија из архиве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + ten =