Uskoro još jedan Javni poziv za bespovratna sredstva

Nakon što je krajem prošlog meseca završen Javni poziva Opštine Aleksinac, odnosno Fonda za razvoj poljoprivrede za dodelu subvencija poljoprivrednicima sa teritorije aleksinačke opštine koji se bave proizvodnjom mleka, voćarstvom, povrtarstvom, gajenjem cveća i pčelarstvom, nadležni iz fonda zakucaće na vrata 117 poljoprivrednika koji su predali potpunu dokumentaciju.

Nadležni iz Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac ovih dana obilaze teren da utvrde da li su realizovane investicije, tako da poljoprivrednici mogu očekivati isplatu subvencija nakon toga.

Međutim, kako je ove godine iz lokalnog budžeta za ove namene izdvojeno 12 miliona dinara, a korisnik je mogao da konkuriše za podsticaj u okviru jedne ili više investicija do vrednosti od 100 hiljada dinara, skoro trećina sredstava je preostala.

Oko četiri miliona dinara će do kraja godine ponovo biti ponuđeno kao subvencija aleksinačkim poljoprivrednicima u novom Javnom pozivu, pod istim uslovima kao u prvom pozivu. Odnosno, biće subvencionisano od 60 do 75 odsto investicija bez PDV-a, u zavisnosti od vrste pomoći, a do maksimalni inos povraćaja od 100 hiljada dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

15 − six =