Уређење локација за комунални отпад у неколико села и центру Алексинца

Општинска влада је на јучерашњој седници усвојила два документа која се односе на прикупљање комуналног отпада у неколико насеља и самом граду. Већници су усвојили План размештања посуда за скупљање комуналног отпада и секундарних сировина у Краљеву, Суботинцу, Бовну, Мозгову и Брадарцу, који подразумева набаке контејнера и уређења њихове локације. Ради се о пластичним и металним посудама различите величине. Вредност набавке контејнера је око 2,8 милиона динара.

Већници Општинског већа су усвојили и План размештања посуда за скупљање комуналног отпада и секундарних сировина у ширем центру Алексинца, вредан преко 3.100.000 динара.

Овим Планом je одређенo  25 локација у самом градском језгру и ширем центру града Алексинца. Пројектантска кућа је израдила ову пројектну документацију. Свака локација је засебно разрађена са свим детаљима.

‒ Тамо где су контејнери сада на паркинг простору биће усечен тротоар и биће постављени у оквиру тротоара. Тамо где је имало места да се изместе са коловоза, свуда су измештени. Све локације ће бити ограђене оградом сталног карактера како се не би разносило смеће и како би радницима комуналних услуга било лакше да очисте те локације – рекао је Далибор Марковић, директор ЈКП „Комуналне услуге” износећи већницима више појединости о будућем изгледу места за прикупљање смећа у центру града.

Из Програма за заштиту животне средине, ове године предвиђено је око милион и седамсто хиљада динара, након усвајања овог програма биће расписана јавна набавка за извођење радова у једном делу.

‒ Оно што је молба да се у буџету за следећу годину предвиди и остатак локација, односно остала средства, како бисмо до почетка следеће године, односно првој половини следеће године имали комплетно решен град, што се тиче локација за контејнере – замолио је директор Марковић представнике локалне самоуправе.

Он их је информисао о томе да набављају и нове посуде и да све ове активности имају за циљ да подигну ниво хигијене у граду и да ће општи  изглед ширег центра бити умногоме другачији када се овај пројекат реализује. Марковић је изразио наду да ће се негде у првој половини следеће године у потпуности реализовати овај пројекат.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − seven =