Koronavirus

Упозорење за трговце

Из Привредне коморе Србије и Удружења за трговину пристигле су информације и инструкције, а које важе за малопродајне објекте, за све делатности, на целој територији Србије.

Обавеза власника или закупаца локала је да истакну на улазним вратима локала обавештење да је обавезно ношење маски приликом боравка у малопродајним објектима. Уколико било која инспекција наиђе (санитарна, комунална, тржишна), има право да напише пријаву за физичко лице које је затекла без маске. Санитарна инспекција ће за свако лице проследити пријаву судији за прекршаје. То се односи и на запослене раднике у малопродајним објектима. У овом случају неће бити кажњено одговорно лице, већ свако физичко лице које буде затечено у затвореном простору без заштитне маске.

Обавеза власника или закупаца локала јесте да испоштује све остале мере које се односе на дезинфекцију простора и руку, дезобаријере, до 2м размака између купаца, итд. Уколико не буду испоштоване, инспекције имају право да напишу прекршајне пријаве према закону. Уколико се не придржавају Закона о заштити становништва од заразних болести, казниће се и одговорно лице у правном лицу или предузетник новчаном казном од 50.000 до 150.000 динара.

Насловна фотографија: Архива Алпресс.

Један коментар

  1. Nijesam siguran da ni drzava a ni gradjani imaju postovanje Prema radni I’ma u trgovini.Izlozenost zarazi je vrlo visoka a skoro da nismo no pomenuti a da negovorim o platama I eventualnim bonusima .Trgovci su duzni da sa osmehom I ljubazno prime I kritiku I coronu a da kao bransa nisi vredni ni pomena no oni no njihovo zdravlje.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − twelve =