ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ АЛЕКСИНЦА: ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА

Општина Алексинац, односно Фонд за развој пољопривреде је расписао јавни позив за доделу субвенција пољопривредницима са територије алексиначке општине који се баве производњом млека, воћарством, повртарством, гајењем цвећа и пчеларством. Из локалног буџета за ове намене је издвојено 12 милиона динара, а корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 100 хиљада динара, за разлику од досадашњих 450 хиљада.

Пољопривредницима ће бити субвенционисано од 60 до 75 одсто инвестиције без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи. Пријава на јавни позив је од 20. јула и он је отворен до утрошка опредељених средстава или најкасније до 20. августа.

Од ове године уведена је још једна новина, захтеви који су прихватљиви и испуњавају услове ће се одобравати по систему прво пристиглих захтева до утрошка расположивих средстава, при чему предност у остваривању права на подстицај имају подносиоци захтева који нису користили средства Програма у оквиру мере Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у претходне три године.

Уколико након одобравања подстицаја таквим корисницима преостану средства одобраваће се средства подносиоцима захтева који су користили средства 2017., потом 2018. и на крају 2019. године.

Више информација, текст јавног позива и образац захтева за исплату подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у 2020. години може се преузети на сајту општине www.aleksinac.org. Информације у вези расписаног Јавног позива доступне су и на телефон 018/809-040, сваког радног дана од 7 до 15 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =