Nagrađeni đaci

Uoči Vidovdana nagrade za najuspešnije đake

Za najuspešnije učenike završnih godina osnovnih i srednjih škola, nosioce Vukovih diploma i osvajače jednog od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, danas je u velikoj sali Doma kulture održana tradicionalna svečanost na kojoj su im uručene nagrade Skupštine opštine Aleksinac.

Učenike, njihove roditelje i nastavnike pozdravio je načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Dragan Jovanović, koji je podsetio da je ovo sedma godina kako lokalna samouprava uoči Vidovdana nagrađuje najuspešnije učenike na teritoriji aleksinačke opštine. Pored Jovanovića, nagrade najuspešnijim učenicima uručio je i predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković.

Ove godine nagrađeno je 13 učenika generacija kojima su, pored kompleta knjiga, pripale i novčane nagrade. Osnovci su nagrađeni sa po 15.000, a srednjoškolci sa 20.000 dinara. Ove godine iz škola sa teritorije naše opštine izašla su 92 osioca Vukove diplome, a 22 učenika su ostvarila zapažene rezultate na republičkim takmičenjima.

Više fotografij na fejsbuk stranici Radio Aleksinca  

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − seven =