Ne pucaj bre

Четврт века са Милисавом

Алексиначки летњи фестивал (АЛЕФ) настављен је синоћ у дворишту Завичајног музеја где је приказана монодрама „Не пуцај, бреˮ, у извођењу нашег суграђанина Драгослава Ранђеловића Ранђе, а у режији Југа Радивојевића. Реч је о аутентичној причи насталој према доживљајима Милисава Димировића из ражањског села Варош, учесника балканских и Првог светског рата.

Монодраму „Не пуцај, бреˮ, Ранђеловић је премијерно одиграо пре тачно четврт века – давне 1994. године у тадашњем Дому Армије у Алексинцу. Монодраму је играо и током НАТО агресије.

Ne pucaj bre

‒ Монодраму ‘Не пуцај, бре’ пет пута сам играо на положајима наше војске и то ми је била посебна част. И ја сам био део те јединице јер сам био мобилисан; био сам психолог у тој јединици. На положајима у Грделици смо играли заједно са Бата Ђошом пред 800 људи, али су после тога због безбедности забранили такве скупове. Ја сам наставио да играм монодраму по јединицма и могу рећи да је она изузетно добро примљена. Прича није везана само за Србију; ово је једна општа војничка прича и драго ми је што је тако ‒ рекао је Ранђеловић за наш портал. 

Алексиначки летњи фестивал се наставља вечерас концертом трија Милана Петковића, који ће се одржати у амфитеатру испред Библиотеке са почетком у 20 сати и 30 минута.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − three =