Уметничке фотографије Војислава Пештерца вечерас у Арт галерији

У Арт галерији Дома културе вечерас ће свечано бити отворена 38. самостална изложба креативне фотографије „Динамика линије и живота” Војислава Воје Пештерца. Војислав је један од најпризнатијих савремених српских фотографа који је више од 50 година посвећен уметничкој фотографији.


Војислав Војо Пештерац рођен је у Чачку 14. јуна 1951. године. Основну школу и гимназију завршио је у Чачку, а дипломирао је на Саобраћајном факултету у Београду. Живи у Чачку. Прву фотографију излагао је на изложби фотографија „Деца Југославије” 1964. године, за коју је добио награду. Фотографијом се активно бави од 1977. године и до сада је излагао на преко 300 изложби и добио преко 80 награда.

За резултате у области уметничке фотографије, Фото савез Србије доделио му је звање „Мајстор фотографије ФСС”, а Интернационална федерација уметничке фотографије (FIAP) звање „Екселенција”.


Отварање изложбе фотографија заказано је за 19 сати. Организатор ове изложбе је Центар за културу и уметност Алексинац у сарадњи са Фото кино клубом „Чачак”, под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =