Уместо снега и даље киша

Иако смо навикли да у првој декади децембра обично пада снег, високе температуре за ово доба године то не дозвољавају, па је и даље киша честа метеоролошка појава. Јучерашња киша наизглед слабог интензитета оставила је високе вредности воденог талога.

Како стоји на сајту Републичког хидрометеоролошког завода, највише падавина је јутрос забележено у централном делу општине, па је тако на мерном месту у Глоговици измерено 15,3 литра кише по метру квадратном. Доста падавина је било и подно Лесковика, а томе сведочи цифра од 12,7 литара кише у Рсовцу. У подјастребачком делу општине је овог пута било за нијансу мање падавина, односно, на мерном месту у Породину је забележено 11,2 литра, а у Гредетину 10, 3 литра кише по квадрату. У подбуковичком делу општине било је најмање падавина, па је у Мозгову измерено седам ипо литра кише по метру квадратном.

Као стоје ствари, након данашњег сувог и облачног дана, од сутра нас кишно време очекује до викенда. Према дугорочној временској прогнози снегу се можемо надати тек почетком наредне седмице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =