Стојковић: Влада Србије препознала наш успех

Влада Републике Србије донела је Уредбу о пружању помоћи спортским организацијама, које се налазе у отежаним економским условима изазваним пандемијом Covid-19. Поменута Уредба укључује финансијску помоћ и кошаркашким клубовима, међу којима је и алексиначки Напредак ЈКП.

– Помоћ коју смо добили од Владе Републике Србије и домаћег Савеза стигла је у правом тренутку. Као што је већ свима добро познато, клубови се налазе у тешкој материјалној ситуацији, која је и пре пандемије већ била довољно компликована. Ако на све то још додате и да је Напредак клуб са најмањим буџетом који се такмичи у највишем кошаркашком рангу, излишно је говорити колико нам је ова помоћ значајна – истиче Ненад Стојковић, председник КК Напредак.

Стојковић још једном напомиње да ће пристигла финансијска средства олакшати функционисање клуба у наредном периоду и подсећа јавност кроз шта је све Напредак прошао у последњих неколико година:

Пре три године затекли смо клуб који је био пред самим гашењем. Успели смо да га спасимо најгорег сценарија и, штавише, направимо историјску сензацију и клуб уведемо у Кошаркашку лигу Србије, најелитнији ранг такмичења у нашој земљи. Напредак је данас клуб којим се поноси цела алексиначка општина. Помоћ коју нам је доделила Влада, Савез и Министарство омладине и спорта, такође је потврда да радимо праву ствар за клуб и кошарку.

Реализација помоћи Владе Републике Србије остварена је  преко Министарства омладине и спорта Републике Србије и Кошаркашког савеза Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − one =