Уместо поштара мејл

Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” је од августа месеца укинуло инкасанску службу и нема више инкасанте који носе рачуне по селима, већ се достава рачуна обавља путем Поште Србије. Дешава се да у неким деловима општине рачуни касне, а да не би долазило до проблема у овом предузећу су за све своје кориснике, како из категорије привреде тако и из категорије грађана, омогућили доставу рачуна електронским путем на мејл.

− Ову услугу пружамо већ неки период, међутим за сада свега 128 корисника наших услуга рачуне добија електронскм путем на мејл за који се сами одлуче. Идеја нам је да у наредном периоду повећамо број корисника који ће на овај начин добијати рачуне, јер је корист вишеструка − рекао је Далибор Марковић, в.д. директора овог предузећа.

У неким деловима општине рачуни касне или долазе после двадесетог у месецу, иако се свих 12000 рачуна, како за грађане тако и за правна лица, од стране ЈКП-а испоруче пошти до 10. у месецу.

− Како би ти проблеми били избегнути нудимо могућност да се рачуни доставе електронским путем. Оно што је потребно да корисници ураде јесте да нам доставе једну изјаву која је иначе постављена на званичном сајту општине Алексинац, јер је тренутно у фази израде сајт ЈКП-а, а доступна је и у папирној форми и може се узети у предузећу, и послати на мејл jkpkomusl2007@mts.rs − додао је Марковић.

У захтеву се дају подаци који су потребни, пре свега мејл на који се доставља рачун и од првог следеће обрачунског периода, то јест од следећег месеца рачун стиже електронским путем. Уколико буде неких измена код корисника или желе да промене адресу на који се доставља рачун, корисници се могу обратити новим захтевом ка ЈКП-у. Предност и сврха оваквог начина достављања рачуна јесте да Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” смањи трошкове приликом доставе рачуна, не штампа рачуне и тиме штити животну средину, а грађани ће на време да добијају своје рачуне.

3 коментара

  1. Mom Drakcetu da posaljete na Mail. Hahahaha…. pa on ni telefon nema, ni fiksni ni mobilni. A za koju godinu necete imati kome da naplatite po selima.

  2. Bravo. Sad podhitno da se sredi azil, da se oni jadni psi ne muce vise. I da otpustis svakog koji se ne ponasa prema psima u skladu sa Zakonom o dobrobiti zivotinja.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =