Паркинг места тема и Савета за здравље

Савет за здравље општине Алексинац на јуче поподне одржаној седници је поред осталог разматрао неколико здравствених питања у вези са епидемијском ситуацијом у нашој општини, али и о проблемима паркирања поред појединих здравствених установа. Савет је позитивно оценио одговор Савета за кординацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац у коме стоји да ће прописно обележено возило за потребе рада на терену Центра за социјални рад бити поштеђено наплате паркирања.

Други одговор Савета за кординацију саобраћаја у коме се каже да нема услова за обезбеђивање бесплатних паркинг места за лекарску комисију у непосредној близини просторија Републичког фонда за осигурање – испостава у Алексинцу, јер су пројектом предвиђена два паркинг места за инвалиде, од стране Савета за здравство је оцењен негативно. На седници овог тела још једном су изнети проблеми паркирања око зграде Дома здравља у Алексинцу. У овој здравственој установи сматрају да је обезбеђен недовољан број паркинг места за службена возила и возила у којима долазе хитни пацијенти.

Савет је информисан и о броју заражених на подручју општине Алексинац као и о броју вакцинисаних у нашој општини, али није донео никакве конкретне закључке. У поменутом извештају поред осталог стоји да је до краја августа са две дозе вакцине заштићено 378 медицинских и 61 немедицински радник, док је трећом дозом у истом периоду вакцинисано 36 здравствених и 14 немедицинских радника. Што се тиче студената њих стотинак је примило две дозе вакцине и то 91 је заштићен са Фајзеровом, 2 са руском и 8 студената са Синофармовом вакцином.

Савет за здравље општине Алексинац је донео одлуку да чланови овог тела учествују у обележавању Европске недеље урбане мобилности која ће бити одржана од 16. до 22. септембра. Осим њиховог јавног појављивања и учешћа у планираним активностима, Савет ће обезбедити и одређену количину пропагандног материјала којим се промовише здрав начин живота.

2 коментара

  1. Treba da se vidi i sa parking mesta predvidjena za invalide , posto je ucestalo da jedno te isto vozilo po ceo dan stoji ispred optine tj. ok vlasni istog radi u opstini ili pak drugo vozilo ispred tr As kod sata , tu ej parkirano ceo dan jer vlasni radi u opstinu pa ima karticu.Valjda si u ta mesta da invalid zavrsi posao a ne da vozilo bude parkirano dok je invalid kod kice.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 5 =