Vesna Dimitrijević izložba

„Ум природеˮ четкицом Весне Димитријевић

У Арт галерији Центра за културу и уметност у четвртак ће бити отворена изложба акварела, наше суграђанке, Весне Димитријевић под називом „Ум природеˮ.

Весна Димитријевић је рођена у Алексинцу. Завршила је основне и мастер студије Факултета уметности у Нишу на одсеку за сликарство у класи професора Братислава Башића. Тренутно ради као наставник ликовне радионице за децу основних и средњих школа у Центру за културу и уметност у Алексинцу (2019/20).


Добитница је награде „Катарина Радојловићˮ за цртеж малог формата у првој и другој години студија Факултета уметности у Нишу (2015), награде за најбољег студента Факултета уметности у Нишу за изузетан успех у току студија и за најбољи цртеж током целих студија сликарства (2017). Добитница је стипендије Фонда за младе теленте „Доситејаˮ за завршну годину основних и мастер академских студија (2017/18) и награде града Алексинца за талентоване студенте (2016).

Учествовала је на бројним групним изложбама широм Србије, а самостално се представила пет пута у Алексинцу, Нишу и Апатину.


Отварање изложбе је заказано за 19 сати, а поставка изложбе ће бити доступна до 16. фебруара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − three =