Uhapšeni pljačkaši kuća

Aleksinačka policija uhapsila je dvojicu mladića zbog razbojništva i dva pokušaja krađe. Uhapšeni su šesnaestogodišnjak iz okoline Aleksinca i sedamnaestogodišnjak iz Aleksinca za koje se sumnja da su u noći između 9. i 10. februara opljačkali kuću u kojoj živi osamdesetsedmogodišnja starica.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, oni su u kuću ušli kroz obijena balkonska vrata, a zatim su uz upotrebu fizičke sile i pretnje od starice ukrali mobilni telefon, četiri televizora, nakit, dve kutije sa alatom i dve bušilice. Procenjuje se da je vrednost ukradenih stvari oko 240 hiljada dinara.
Sumnja se da su dvojica mladića iste noći pokušala da opljačkaju još dve kuće. U jednoj su obili pomoćni objekat i prozor spavaće sobe, a u drugoj su pokušali da obiju balkonska vrata. Iz ovih kuća ništa nije ukradeno, navodi se u policijskom saopštenju.

Ukradeni predmeti pronađeni su kod razbojnika prilikom hapšenja i vraćeni vlasnici. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Nišu, stoji u saopštenju.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

eighteen − 1 =