Удружење пензионера за чланове организује путовања, летовања и такмичења

Просторије Удружења пензионера општине Алексинац, приликом наше посете, више су изгледале као пословни простор неког мањег предузећа или туристичке агенције, него објекат који посећују људи трећег доба да убију време, не знајући шта ће са собом. Ни ове летње врућине нису омеле алексиначке пензионере да спроведу своје планиране активности.

Док председник Удружења Слободан Вучковић и његова десна рука, дугогодишњи први човек ове организације, Радул Стојановић, ужурбано прелиставају и сређују папире уз неизоставне телефонске позиве, пензионери улазе и распитују се за одређене акције и планирају своја путовања.

Пензионери су овог лета веома активни, па није ни чудо што је интересовање изнад очекивања. Већ за неколико дана, 11. јула путују у Блаце, а 20. јула их очекује организован одлазак у Црну Траву на Манифестацију „Дани боровнице” уз обилазак Власинског језера. Упис за ово путовање за Власину траје до 19. јула, а цена аутобуског превоза је 1.400 динара. Већ се сада 80 пензионера пријавило за ово путовање. Затим следи организован одлазак 10. августа на „Дане банице”, који се одржавају у Белој Паланци, по цени од 1.000 динара.

И ту није крај списку обиласка Србије од стране алексиначких пензионера. У последње време је појачано интересовање наших најстаријих за одлазак у манастир Тумане. Наши пензионери имају прилике да по повољним ценама летују и на Јадранском мору у Црној Гори.

− За манастир Тумане задња цена је била само за пут 1.700 динара. Примамо још уплате за летовање у Сутоморе. Девет дана 275 евра је цена у двокреветној соби, а 250 евра у трокреветној соби. То је са храном плус превоз. Аутобуски превоз је 5.000 динара − каже председник Вучковић.

Пензионери из Алексинца, чланови овдашњег Удружења, не само да нису клонули духом, већ нису то учинили ни телом. Они ће са две екипе учествовати на регионалним спортским играма пензионера, 20. јула, у Ражњу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =