Лети правимо више отпада, издваја се једно место

Високе температуре и годишњи одмори чине да многа предузећа и делатности смање обим активности. За Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” то правило не важи. И поред тропских врелина и законских одмора алексиначки комуналци раде уобичајено.

Према информацијама добијеним од директора предузећа Далибора Марковића, сваког дана ујутру девет смећара излази на терен по унапред прописаним рејонима.Такође, сваког дана у погону је и камион који скупља велике контејнере у граду. Оно што се мења је количина отпада коју комуналци прикупљају у овом периоду и која доспева на локалну градску депонију.

Далибор Марковић (фото из архиве)

‒ Режим изношења смећа који Јавно комунално предузеће има није стала и током читаве године је исти ниво ангажовања опреме и радне снаге. Оно што се мења је количина отпада коју ми прикупљамо, и која доспе на локалну градску депонију. Дефинитивно се повећава количина отпада и види се, пре свега, у градској средини где контејнери често буду пуни у односу на неки пролећни период. То се види у количинама које наше службе евидентирају. Просечна количина отпада коју изнесемо на градску депонију је негде око 18-19 тона дневно, а у овом летњем периоду то зна да иде и до 30 тона – каже Марковић.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − ten =