Убудуће две екипе хитне помоћи на терену

Иако му по закону припада једна, Дом здравља Алексинац је пре више од месец дана обезбедио две дневне теренске екипе у Хитној помоћи Алексинац.

Наиме, општини Алексинац, према броју становништва, припада једна теренска и једна амбулантна екипа хитне помоћи, а како је недавно, сходно одлуци Владе Републике Србије, Дом здравља Алексинац примио нове раднике разних кадровских структура, те су се стекли услови да се наведени законски број екипа хитне помоћи повећа. 

Родољуб Живадиновић (фото из архиве)

− Дом здравља Алексинац је пре извесног времена примио 35 нових радника и ми смо истог тренутка почели да размишљамо како да организујемо Службу хитне помоћи, тако да имамо већи број екипа. Нисмо хтели то да објављујемо док не видимо да ли је заиста могуће да буде одрживо. Пошто смо добили већи број запослених, можемо да организујемо да покријемо само дневну смену. Немамо одговарајући број да бисмо покрили другу и све је то наравно науштрб Службе опште медицине, јер негде морате да узмете да бисте негде дали − појашњава др Родољуб Живадиновић, директро ДЗ Алексинац.

Из ове здравствене установе додају да је ово значајан напредак у раду Службе хитне медицинске помоћи Алексинац, који ће имати велики позитивни ефекат. Убудуће, од 7 ујутру до 19 часова увече, две екипе ће стићи на два места у исто време, што до сада нису били у могућности, јер када је било више позива, могли су да одговоре само на један.

Насловна фотографија: Илустрација (извор архива Ал прес).

Један коментар

  1. Koliko smo samo jadni to je užas, kada god sam pozvao hitnu pomoć u zadnjih deset godina, samo jednom su došli i to sa zakašnjenjem od dva sata. I onda nam kažu “znate kad nešto uzmete onda morate i da date”. Pa nama je već sve oduzeto! Sve bi bilo možda i u redu da je samo za grad, a ovako pozoveš a oni ti kažu da je ekipa u nekom selu daleko daleko, doćiće kasnije. Promenite ime, to nije hitna pomoć, to je samo “pomoć, pa se vidimo kad stignemo, pa ako preživite preživite….”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + seven =